Палевски бара адвокат, наскоро ќе биде викнат на сослушување

Кривичниот суд го добил барањето од Истражниот затвор „Скопје“ во Шуто Оризари за ангажирање на адвокат кој ќе го застапува осомничениот Љупчо Палевски во процесот за убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски.

Од Судот информираа дека од Истражниот затвор „Скопје“ во Шуто Оризари до Основниот кривичен суд Скопје е доставно официјално известување за екстрадицијата на осомничениот за кој веќе е определна мерка притвор од негово пронаоѓање односно лишување од слобода, како и барање за ангажирање на адвокат кој ќе го застапува во текот на постапката.

-Судот, во рамки на Законските одредби ги издава сите дозволи поврзани со истражната постапка која е во надлежност на Основно јавно обвинителство – Скопје и добиените барања ги доставува до предложените адвокати за нивно понатамошно постапување, информираа од Кривичниот суд.

Дополнително, судија на претходна постапка во координација со надлежниот Јавен обвинител, ќе издаде наредба за спровод на осомниченото лице за негово произнесување во однос на околностите во предлогот на Јавниот обвинител за определување на мерката притвор, а за донесеното решение јавноста ќе биде благовремено известена.

Претходна вестУтре бесплатен влез во музеите во Македонија
Следна вестДИК реагира на изјавите на политичките партии и владини функционери: Изложени сме на непримерени јавни политички притисоци и на закани