СДСМ: Безбедни ученици, бесплатен топол оброк во средно и основно

СДСМ има јасен, конкретен и издржан план за иднината преточен во новата изборна програма. Еден од клучните столбови од планот на СДСМ за европска иднина на Македонија е европско образование, во конкретни мерки и проекти за учениците. СДСМ гарантира безбедност и сигурност за учениците, велат од партијата.

– Еден од проектите е бесплатен топол оброк за учениците во основните и средните училишта. Предвиден е и бесплатен јавен превоз за сите ученици и студенти. Децата се нашата иднина! Младите сакаат да живеат во европска Македонија, со европски стандард, европски вредности и начин на живот. Со СДСМ нема откажување од европскиот пат, нема откажување од иднината – нагласуваат во партиското соопштение.

Претходна вестСеднувајте пред телевизорот: Серијалот „Кичево – Охрид“ доби нови епизоди, ќе трае до крајот на 2026 година
Следна вестСе реконструира пешачкиот мост на Вардар во општина Центар