СДСМ: Поголеми субвенции за лозарите од 40.000 на 52.000 денари по хектар

„Мерките и политиките на СДСМ за земјоделството обезбедуваат повеќе за сите.

Преку измени во програмата за директни плаќања, субвенциите кон лозарите се зголемуваат од 40.000 денари по хектар на 52.000 денари по хектар.

Дополнително се креира и нова мерка за поддршка на лозарите за произведено винско грозје предадено во регистрирани капацитети за произвдоство на вино со дополнителен денар по килограм.

До крајот на годината следува реализациајта на 30 отсто авансна исплата на субвенциите, со која за лозарите се предвидени 150 милиони денари.

Со СДСМ секој граѓанин, секој земјоделец добива повеќе“.

Соопштение на СДСМ

Претходна вестДлабок наклон за делото на големиот Даме Груев – пред 117 години херојски загина за слободата на Македонија
Следна вестЗапленети околу 7000 парчиња пиротехнички средства