ЦУК бара да се продолжи кризната состојба

– Беше оформен предлог до Управачкиот комитет за координација во Системот за управување со кризи, Владата на Република Северна Македонија да достави предлог до Собранието на Република С. Македонија за продолжување на прогласената кризна состојба на територијата на Република Северна Македонија, заради заштита на јавното здравје во услови на потоење на пандемија прогласена од Светската здравствена организација од заразната болест „COVID-19“ предизвикана од вирусот „SARS-CoV-2“ и заради спречување од негово ширење во зголемен обем со што се загрозува безбедноста на здравјето на населението, a можниот датум треба да биде деновите потврден, соопшти ЦУК.

Истовремено, како што се наведуваво соопштението, институциите во Системот за управување со кризи продолжуваат со активностите согласно Акцискиот план за превенција и справување со ширењето на заразната болест, а согласно планот за координирано дејствување,  донесен на Втората седница на Главниот Штаб за управување со кризи.

Претходна вестСо 3.000 амандмани опозицијата го блокираа предлогот на власта за онлајн седници на парламентот
Следна вестСубвенции за оџаци е добро, но на други оџаци треба да мисли Град Скопје