Уапсен албански државјанин кој шверцувал ситен добиток од Македонија во Албанија

Албанската полиција, уапсила 60-годишен жител на селото Белорта, кај Корча, поради шверц на ситен добиток од Македонија.

-Финализирана е шифрираната полициска акција „повторувач“ за сузбивање на недозволената трговија со добиток. Кај селото Звезда во Малиќ уапсен е Д.Џ. (60) со претходно криминално досие од оваа област. Во возило пикап превезувал 28 глави ситен добиток (кози), без соодветната документација, што го прошверцувал од Северна Македонија, со цел да го продаде во Албанија, стои во полициското соопштение.

Се додава дека врз основа на информациите добиени од полициското разузнавање дека албански државјанин ќе прошверцува ситен добиток од Северна Македонија во Албанија, тој бил следен и запрен на патниот правец Горица-Звезда.

Како материјален доказ добитокот е одземен заедно со возилото, како и одредена сума на пари.

Истрага за вмешаност и на други лица освен на албанска, ќе биде спроведена и на македонска територија, со цел сузбивање на оваа негативна појава, која е зачестена во пограничните појаси долж албанско-македонската граница, поради повисоката цена на добитокот и на месото

Претходна вестСедница на Уставен суд, ќе се разгледуваат 14 предмети што Судот ги оформил по сопствена иницијатива
Следна вестРепрезентативецот на Македонија Ти-Џеј Шортс во идеалната петорка од Еврокупот