Владата поништи одлуки донесени од министерот за труд и социјална политика

Владата на вчерашната седница донесе и одлука да огласи како ништовни – одлуки, коишто, според информацијата од дополнителната заменик-министерка за труд и социјална политика, се донесени еднострано, односно само од министерот за труд и социјална политика.

Станува збор за поништување на решение за разрешување директор на ЈУ Центар за социјална работа – Кочани и за именување нов в.д. директор на оваа установа, на што Владата има право, како второстепен орган, согласно Законот за општа и управна постапка.

Согласно Законот за Влада на Македонија, дополнителниот заменик на министерот за труд и социјална политика, заедно и рамноправно со министерот ги разгледува и потпишува сите акти и документи. А, ако актот или документот е одобрен, т.е. потпишан само од едното лице, се смета дека не произведува правно дејство.

Претходна вестЦУК: Пожари на отворено во Кумановско, поплавувања и одрони во Прилепско
Следна вестБајден: Договорот за заложниците во Газа е во рацете на Хамас