ВМРО-ДПМНЕ: Додека Заев се вози со мотори од 30 илјади евра, тутунарите најавуваат протести

Заев причини тутунска криза. Тутунот останува неоткупен. Постои сериозна опасност огромни количини тутун воопшто и да не може да се продадат. 1 килограм тутун, се продава по цена од 1 кутија цигари, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

– Мизеријата која ја живеат тутунарите е заради Зоран Заев, кој дозволи увоз на тутун и со тоа ја намали цената на домашниот тутун. Со месеци владата ги лаже тутунарите. Заев не сака да најде решение за проблемот на тутунарите.

Да сакаше Заев решение во корист на тутунарите немаше воопшто да дозволи увоз, и ќе седнеше со откупувачите уште од пролетта, кога за првпат алармиравме дека ќе дојде до проблем при откупот.
Сега останува само едно решение кое ВМРО-ДПМНЕ го предложи, 100% зголемување на субвенцијата за килограм предаден тутун. Се друго ќе биде замачкување на очи и лажење на тутунарите. Затоа и тутунарите најавуваат протест зошто гледаат дека Заев лаже!, се додава во соопштението.

Претходна вестГолем пожар во ТЦ „Глобал“ во Струмица, изгореа десетина продавници
Следна вестКазнети 537 граѓани за неносење маска