ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов од одмор во Маврово распиша нов оглас за партиски вработувања

Владата го затвори Скопје, а Шилегов ужива во Маврово и распишува нов оглас за партиски вработувања во ЈСП. Ова го потврдуваат од Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ на Град Скопје.

-Додека скопјани се во карантин Шилегов од Маврово распиша уште еден оглас за партиски вработувања, овој пат во ЈСП. Овој оглас е трет во низата, по тие во Дрисла и Комунална Хигиена кои се во вкупна вредност од над 300 илјади евра. За најновиот оглас за партиски вработувања во ЈСП не е наведена предвидената сума, и се третира истата како службена тајна. Криењето на износот на пари кои Шилегов ќе ги потроши партиски да вработува значи дека недомаќински и расипнички се трошат парите на скопјани за партиски цели пред изборите.

Додека Шилегов за време на карантинот одмара во својот „скромен“ дом од неколку стотина метри квадратни за кои јавноста единствено што знае е тоа како не го заработил, односно по негово признание тоа не е со платата, зошто Шилегов не работел за плата, продолжи недомаќински да се однесува со парите на скопјани кои ги троши за партиски вработувања. Шилегов е должен да објасни поради кои причини сега ги распишува огласите, зошто се крие сумата за вработувањата во ЈСП, и зошто тоа го прави пред избори?
Шилегов од град Скопје наместо метропола претвора партиски штаб за вработување на партиски војници, се наведува во опозициското соопштение.

Претходна вестДали грчката граница останува затворена за Mакедонците и по 15 јуни?
Следна вестКазни за 386 лица за неносење на маски, најмногу во Охрид – 105