За малку избегната тепачка на пратениците во Собранието на Црна Гора

Имено, при презентацијата на пратеникот на ДПС, Оскар Хутер, дошло до вербална дискусија, а потоа речиси до физичка пресметка, пренесе Побједа.

Актери на инцидентот биле првенствено Хутер и пратеникот на ДНП, Милан Кнежевиќ, а потоа интервенирале пратениците од коалицијата ЗБЦГ, Милун Зоговиќ, Јован Вучуровиќ и Дејан Ѓуровиќ.

Биле упатени бројни навреди, а посериозен инцидент спречија пратениците и собраниското обезбедување.

Претходна вестАгелер на средба со Јавниот обвинител Коцевски: во фокусот материјалните и кадровските ресурси на институцијата
Следна вестВМРО-ДПМНЕ: Ревизијата констатирала отсуство на процедури во случајот на Палчо, токму тоа го спасува Спасовски од кривична одговорност