Зборовите на либанскиот бездомник ги растажиле сите: Спиев на улица, а сега немам ни улица…

По големата експлозија, улиците на Бејрут изгледаат како во постапокалиптичните филмови.

Зградите во околината се срушени, цели населби се збришани.

Еден постар бездомник вака ја опишал тажната ситуација: “Обично спијам на улица, но сега немам ни улица”.

Потсетуваме, во експлозијата на амонијак и други експлозивни супстанци настрадале повеќе од 100 луѓе, а повредени биле илјадници.

Материјалната штета се мери во милијарди долари.

 

Претходна вестАмериканска амбасада: Пресудата за Владимир Панчевски е позитивен чекор напред
Следна вестTачи од Заев побарал да ја добие финансиска полиција за да истражува трансфери на пари од Иран и Катар