Хрватска ја повлекува чоколадата Милка

Како мерка на претпазливост, компанијата „Mondelēz International“ го повлекува својот производ Milka Oreo Bar (37g) од хрватскиот пазар поради можно присуство на мало парче пластика.

Како што се наведува понатаму, ниту еден друг производ на споменатата компанија, ниту некој друг производ од палетата на брендовите Милка и ОРЕО, не бил засегнат со овој случај.

Станува збор за производ Milka Oreo Bar (37g), со рок на употреба до 18.08.2024 година, а на пакувањето е испечатен специфичниот ЛОТ број OSK0934652.

Компанијата ги повикува сите потрошувачи кои го купиле овој производ на хрватскиот пазар да не го консумираат, туку да се обратат во продавницата од каде што е купен производот со приложената сметка за враќање на средствата, пренесува МакФакс.

Претходна вестПартиите ја дигнаа пропагандната борбена готовост, кому тоа ќе користи?
Следна вестЗдружение на инженери: Владата ги повлече, па ги врати законите за стратешки инвестициски проекти во Собрание