Компанијата „Виваком“ меѓу најбрзорастечките провајдери на сателитски услуги за деловни корисници во светот

Водечката бугарска телекомуникациска компанија „Виваком“, која работи во рамките на United Grоup, е рангирана меѓу првите пет најбрзорастечки провајдери на сателитски услуги за деловни корисници во светот, според Светската асоцијација за сателитски комуникации (WTA).

Во рамките на United Grоup, водечкиот телекомуникациски и медиумски оператор во Југоисточна Европа, во С. Македонија работи компанијата Тотал ТВ.

Компанијата „Виваком“ се најде на петтото место на листата на „Fast 10“за 2020 година. WTA објавува годишно рангирање на компаниите кои се занимаваат со пренос на сателитски сигнали за комерцијални цели. Критериум за рангирање е растот на годишните приходи во последната фискална година.

Листата „Fast 10“ за 2020 година можете да ја погледнете на следниов линк.

„Виваком“ управува со еден од најголемите и најмодерните објекти за сателитска комуникација во регионот, Плана телепорт, кој има антени насочени кон некои од најпопуларните сателити кои ја покриваат Европа, Африка, Латинска Америка, Блискиот Исток и Азија, овозможувајќи видео и VSAT услуги во спомнатите региони.

Нивните корисници на сателитски услуги се едни од најголемите медиумски корпорации во светот, сателитски оператори, бродски компании и системски интегратори. Плана телепортот исто така обезбедува услуги на сателитската платформа на United Grоup, Тотал ТВ, која е водечка DTH платформа (direct-to-home) во Југоисточна Европа, односно кабелска преку сателит.

„Виваком“ обезбедува интернет-услуга во едно од најтешко достапните места во светот – Антарктикот, како и сателитска врска со бродови во Црното, Црвеното, Северното и Средоземното Море и пренос на податоци до корпоративни клиенти во Латинска Америка.

За повеќе информации за сателитските услуги на компанијата „Виваком“ и Плана телепортот, посетете ја интернет-страницата.

За United Group:

United Group е водечки телекомуникациски и медиумски оператор во Југоисточна Европа, со седиште во Амстердам. Преку значителни инвестиции во дигитална инфраструктура, содржини и технологија, таа обезбедува водечки услуги за корисниците низ целиот регион. За 20 години деловно работење, United Group има преземено и успешно интегрирано повеќе од 100 компании. Секоја година одвојува значителни средства за развој на дигитална инфраструктура, оригинални медиумски содржини и технологија. United Group е во сопственост на BC Partners, една од најголемите глобални инвестициски компании во светот, од март 2019 година и работи во осум земји.

Заповеќе информации посетете ја https://united.group.

Претходна вестСпасовски: За три месеци запленети над 400 килограми дрога, ќе се распише оглас за прием на 500 полицајци
Следна вестЌе остават ли еко-бомбата во Карпош 4 да ја загрози водата за пиење од бунарот Нерези-Лепенец?