МЗ: Немаме прибележано право за трајно користење на земјиштето каде што е паднатиот потпорен ѕид

Министерството за здравство информира дека во случајот со паднатиот потпорен ѕид позади Клиниката за детски болести истиот е изграден на државно земјиште, а Министерството нема прибележано право за трајно користење на тоа земјиште.

-Секој од објектите во Клиничкиот центар има право на користење на објектите, но нема доделено право на трајно користење на земјиштето околу клиниките. Во интерес на граѓаните, потребно е да се изнајде итно решение во заеднички напори со надлежните институции Градот Скопје и Општина Центар кои треба да бидат иницијатори за решавање на проблемот, поради тоа што се работи за улица, а надлежните инспекциски служби да дадат мислење за моменталната безбедност, велат од МЗ.

Претходна вестСиљановска Давкова: Неопходен е нов вид Маршалов план за разурната Украина
Следна вестМакедонско еколошко друштво: И на Илинска Планина има балкански рис