Сара и Матеј најчести имиња на новороденчиња во 2020 година

Сара е најчестото женско, а Матеј најчестото машко име што граѓаните во Македонија им го давале на своите новородени деца во текот на оваа година.

Според податоците на Управата за водење матични книги, меѓу најчестите имиња во 2020 година кај новородените женски бебиња се Сара, Јана, Јована, Марија, Софија, Асија, Елиф и Туана, додека кај машките деца најчести имиња се Матеј, Тадеј, Александар, Калин, Увејс и Дијар.

Како специфични имиња кои родителите изминатава година им ги даваа на своите новороденчиња се Антигона, Дуња, Аника, Валерија и Калија.

Според статистиката, минатата 2019 година најчести имиња кај новородените женски бебиња биле Дениција, Михаела, Јана и Катерина, додека кај машките деца најчести имиња биле Давид, Михаил, Стефан и Калин.

Претходна вестНа Бит пазар запленети 30.000 парчиња пиротехника    
Следна вестПроф. Маркоски: Некој некого лаже и подметнува нови реформи во образованието за да ги прикрие недостатоците во работата во МОН