СДСМ: Успех на нашите министри – бесплатна е замената на возачките и сообраќајните дозволи

По големиот хаос и неажурност од страна на институциите низ кои поминаа македонските граѓани, владејачката СДСМ сака да го ублажи нивниот револт. Во денешното соопштение на СДСМ ги пофалија министрите од своите редови за донесената одлука новата замена на возачките и сообраќајните дозволи, како и патните листови за иселениците да бидат бесплатни.

– Прифатена е иницијативата на министрите од СДСМ за бесплатна замена на возачките и сообраќајните дозволи.

Владата донесе одлука со која се овозможува бесплатна замена на важечките возачки и сообраќајните дозволи за граѓаните на Република Северна Македонија.

Бесплатни патни листови ќе добијат сите граѓани кои живеат надвор од нашата земја, а кои имаат потреба да се вратат за да извадат патни исправи.

Издавањето патните листови каде што нашата држава нема дипломатско конзуларно претставништо ќе биде направено онлајн, а тие ќе бидат испратени по пошта до граѓаните.

Со измени на законите граѓаните и понатаму да може да ги користат на територијата на државата, а ДПМНЕ не смее да ги казнува граѓаните, стои во соопштението на владејачката СДСМ.

Претходна вестПожар во ,,Ист Гејт”: Вклучени алармите за тревога, наредена итна евакуација
Следна вестКаде е Спасовски, треба да даде објаснувања околу пасошите?