ССМ: Синдикална минимална кошница за мај 60.090 денари

Вредноста на синдикалната минимална кошница за месец мај 2024 година изнесува 60.090,00 денари, информираат денеска од ССМ.

Споредена со вредноста на синдикалната минимална кошница за месец април годинава која изнесува 60.212,00 денари е намалена за 122,00 денари.

Како што додаваат од ССМ, со изнајмен стан од 60 квадрати за месец април изнесува 75.465,00 денари.

 

Претходна вестДвојно зголемување на бројот на претставки до КСЗД
Следна вестТри лица искасани од кучиња во Аеродром