Узурпирал земјиште и наплаќал паркинг кај поликлиниката „Бит Пазар“, доби кривична пријава

Кривична пријава од страна на МВР е поднесена против скопјанец кој противзаконски узурпирал земјиште и наплаќал паркинг во непосредна близина на поликлината „Бит Пазар“ во Скопје. МВР информира дека Единицата за економски и компјутерски криминал при СВР Скопје поднесе кривична пријава против А.Р. (62) од Скопје и против правно лице од Скопје за сторено кривично дело  „узурпација на недвижности“ од чл.225 од КЗ на РСМ.

-Кривичната пријава се поднесува затоа што А.Р. како сопственик и управител на второпријавеното правно лице, подолг временски период противправно завладеал имот сопственост на државата и го ставил во владение на своето правно лице. А.Р. имотот кој се наоѓа веднаш до цветниот пазар позади поликлиниката „Бит Пазар“ во Скопје, кој претставува  градежно неизградено земјиште  во општа употреба во сопственост на државата, противзаконски  го оградил со наплатна рампа и куќарка за наплата на влез- излез на  предметното земјиште, каде што за секој влез- излез наплаќал соодветен паричен надомест и на тој начин го оневозможил слободното движење и користење на предметниот простор од страна на граѓаните и институциите на РСМ, информираат од МВР.

Претходна вестГерасимовски: Општините ќе можат да конфискуваат дивоградби и да ги пренаменуваат
Следна вестУaпсен 39-годишник од Студеничани, возел украден џип