За неносење маски казни за 412 граѓани

Вкупно 412 граѓани вчера го направиле прекршокот со неносење на заштитни места на локации на кои таае задолжителна, соопшти МВР. Казна за овој вид прекршок е 20 евра во денарска противвредност.

-Апелираме до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19, се наведува во соопштението.