Антологиското дело на Рајх вечерва во Филхармонија

„Музика за 18 музичари“ е антологиското дело на американскиот композитор Стив Рајх, кое ќе биде изведено вечерва во Македонска филхармонија.

Концертот почнува во 20 часот во изведба од оркестарот на Филхармонија под диригентство на Паскал Галоа од Франција.

Ова дело, инаку меѓу најизведуваните на Рајх, е создадено во седумдесеттите години на минатиот век. Се работи за циклус од единаесет различни акорди, кои функционално не се поврзани и не се среќаваат во ниту еден традиционален тонален систем.

Претходна вестГраѓаните плаќаат цел живот здравствено осигурување, а само околу 600 дневно државно можат да се тестираат за ковид
Следна вестОблачно и студено со врнежи од дожд