Фестивал за домување во Скопје

Организацијата за домување и станари (ОДС) и Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија Скопје денеска го организираат вториот фестивал за домување, со почеток во 12.00 часот во Паркот на франкофонијата во Скопје.

На овој настан ќе се отворат прашањата поврзани со домувањето и потребите на младите, пристапното и достапно домување, родовата перспектива во домувањето, правата на потстанарите, безбедноста и сигурноста во домувањето, одржливото домување, граѓанското учество во донесувањето одлуки, како и за многу други важни теми.

Предвидено е учество на експерти од Шведска, Германија, Белгија и Меѓународната унија на станари, кои во партнерство со ОДС развиваат соработка за унапредување на домувањето во Македонија. На фестивалот поканети се и претставници од Регулаторна комисија за домување, други релевантни институции, граѓански организации, претставници на младински и студентски организации, и други засегнати страни во процесот.

Претходна вестНов трилер-пораз на одбојкарите во Европската златна лига
Следна вестКражба во скопски Карпош: Вооружен со пиштол и нож одзел пари, па паднал и се повредил