„Скриени желби, немирни патувања“ македонски претставник за „Балканика“

„Скриени желби, немирни патувања“ делото на писателот Владимир Јанковски е национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“.

„Балканика“ ќе се одржи на 26 и 27 октомври, а ќе се доделат награди за две години, заради ковид – пандемијата.

За книгата на Јанковски одлучила комисијата во состав: проф. д-р Елизабета Шелева, претседател, проф. д-р Александар Прокопиев, член, и Блаже Миневски, член.

Досегашни добитници на наградата од Македонија се Венко Андоновски со „Папокот на светот“ и Александар Прокопиев со „Човечулец“.

Претходна вестФотографирање до камен темелници, а од 364 училишта, 130 немаат спортски сали
Следна вестПреку ден променливо облачно со сонце, навечер дожд