Со  „Doctor Sauer ZOO Fest“  ЗОО-Скопје одбележува 97 години од постоењето

Скопската Зоолошка градина денеска организира „Doctor Sauer ZOO Fest“, по повод 97 години од своето постоење, како најстара зоолошка градина на Балканот. Настанот ќе се одржи на Халки бината во Скопје ЗОО, со почеток во 12 часот.

На „Doctor Sauer ZOO Fest“ ќе настапат жонглери и акробати, а ќе се одржи и едукативна работилница. За најмладите посетители подготевни се слатки задоволства.

Претходна вестМелони: Италија повеќе не сака да прима мигранти спасени од страна на НВО
Следна вестВМРО-ДПМНЕ: Со потпис на Груби е овозможено формирање на три нови фирми за коцкање