За три дена Србите предале 8.500 парчиња оружје и 398.450 парчиња муниција

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денес изјави дека во последните три дена граѓаните предале вкупно 8.500 парчиња разновидно оружје, 784 мини и експлозивни направи, меѓу кои бомби, како и 398.450 парчиња муниција од различен калибар.

Тој најави дека со децата во училиштето кои преживеале траума ќе разговараат психолози и психијатри, а ќе бидат ангажирани 150 психолози и психијатри „да им помогнат да ги надминат проблемите по страшните масакри“.

Според одлуката на Владата на Србија, од 8 мај до 8 јуни граѓаните можат без последици да го предадат нелегалното оружје.

Претходна вестРодител пријавил дека неговото дете било нападнато од класната
Следна вестМаж ги заклучил вработените во општина Врапчиште и ги кршел канцелариите