Охридски филмски фестивал 22-26 јули на плажата Св. Стефан

Нова локација има ова лето за летниот охридски филмски фестивал „Beach Film Festival 2020“. Ќе се случува од 22 до 26 јули но наместо на плажата Оревче, ќе биде на Св. Стефан – пред хотелот Холидеј М. Причина се протоколите за заштита од Ковид 19.

Репертоарот на селектрираните филмови е следениот:
Window by the sea – 23.07. 21:30 часот
Asimetrija – 23.07. 21:30 часот
Lovecut – 24.07. 21:35 часот
I am free – 25.07. 20:45 часот
Kala Azar – 25.07 22:20 часот

Организаторите најавуваат дека наскоро ќе бидат пуштени во онлајн продажба влезниците, кои ќе чинат по 100 денари.

Претходна вестКога ќе има санкции за пожарите, за пироманите, но и за надлежните?
Следна вестДенеска гласаат болни и изнемоштени лица, затвореници и внатрешно раселени лица