Почина македонската поетеса Марија Станкова

После тешко боледување почина македонската поетеса Марија Станкова. Родена е на 11 март 1942 година во Вељуса, Струмичко. Член е на ДПМ од 2003 година.

Ги има објавено стихозбирките: „Патувањето продолжува“ (1980), „Метафизика на малите нешта“ (1992), „Песни за смртта, песни за животот“ (1995), „Чемерно небо“ (1995), „Тие и ние“ (1997).

Според Друштвото на писатели на Македонија, стиховите на Станкова спаѓаат меѓу најсуптилните лирски проблесоци на македонската лирика напишана од жени-писателки.

Претходна вестСкопје синоќа седми најзагаден град во светот: 289 ПМ10 – најотровен воздух во Аеродром
Следна вестМаглата ќе го крие сонцето до пладне