Промоција на Зборникот „Сто години од раѓањето на Ацо Шопов“

Промоција на Зборникот од Меѓународната научна конференција „Сто години од раѓањето на Ацо Шопов“ денеска ќе се одржи во библиотеката на Кампус 4 во Универзитет Гоце Делчев – Штип. Меѓународната научна конференција беше организирана од Филолошкиот факултет при УГД на 25 и 26 мај оваа година.

Зборникот содржи 40 реферати кои беа презентирани на конференцијата од областите литература, јазик и преведување.

На промоцијата ќе присуствуваат учесници на конференцијата, студенти и ќерката на Ацо Шопов, Јасмина Шопова.

Претходна вестЗагаденоста на воздухот не попушта, ќе се договорат ли надлежните кој треба да преземе нешто?
Следна вестВојната во Газа се покрвава, 241 загинат во последните 24 часа