Промоција на збирката поезија „Аптека“ на Харакли вечерва во МКЦ

Вечерва во МКЦ се случува промоција на збирката поезија „Аптека“ од Ивана Харикли. Но не е само промоцијата, туку на настанот, покрај поезија и музика, гостите првпат ќе имаат прилика да бидат дел од т.н. #mojmuzej.

-Мој музеј е трансмедијална приказна, која почна од потребата за свесно реобмислување и вкоренување на сопствениот глас како жена од Балкан. Со таа цел, пред речиси три години почнав фокусирано да отпакувам интернализирани вредности, инертни состојби и стереотипни наративи, кои ги доживував околу и низ себе, истакна Харикли.

Бројот на посетители е ограничен со оглед на здравствената ситуација.