Со „Говорна маана“ МНТ ги отвора вратите за публиката

По 7 месеци пауза почнува со претстави внатре – Македонскиот народен театар. Ги отвора вратите на 14 октомври, а првата претстава е „Говорна мана“, со почеток во 20 часот.

Автор на текстот е Горан Марковиќ, режисер е Драгана Милошевски – Попова, а улогите ги толкуваат: Игор Џамбазов, Сашка Димитровска, Ивица Димитријевиќ, Арна Шијак, Ана Стојановска и Билјана Јовановска/Драгана Левенска.

Веќе на 19 октомври е закажан Меѓународниот театарски фестивал Бутринти, проекција на документарниот филм „Идината започнува денес“. До крајот на октомври има уште 4 претстави, а МНТ на својата веб страна ги има објавено протоколите за посетители како и оние за вработените.

Претходна вестДали трите нови возила на „Дрисла“ ќе ги исчистат депониите кај Маџари, Карпош, Ѓорче Петров, на кеј на Вардар…?
Следна вестПовремен дожд со умерен ветер