Театар „Комедија“ на „Охридско лето“

„Човек, ѕвер и доблест“ во режија на реномираниот Егон Савин, е претставата што ќе можат да гледаат посетителите на „Охридско лето“. Таа е изведбата на театарот Комедија што ќе учествува на светки познатата, а наша манифестација.

Премиерата на претставата беше на скопската сцена на театарот на 23 декември минатата година, а во неа играат: Атанас Атанасовски, Сашо Ристовски, Сашка Димитровска, Жарко Димоски, Жаклина Стевковска-Дрнасин, Ева Скендеровска, Тони Денковски и Кристина Ласовска.

Сценографијата е на Весна Поповиќ, костимографијата е на Елена Дончева (со Ивана Каранфиловска-Угуровска како асистент), а изборот на музика и адаптацијата на текстот се на режисерот Егон Савин.

Претходна вестЗошто сте „брзале“ со чистење на Усјанскиот канал во јуни, почекајте да се угушиме цело лето!
Следна вестПравилната употреба на заштитна маска е клучна во справувањето со ковид-19