Валентина Лисица вечерва на програмата на Охридско лето

Украинско-американската пијанистка Валентина Лисица, е вечерва на музичката програма на 62-то „Охридско лето“ во црквата „Света Софија“.

Валентина Лисица многумина ја сметаат за првата Jутјуб ѕвезда на класичната музика, но таа е повеќе од тоа. Таа е првиот класичен уметник кој успеал својот интернет успех да го претвори во глобална концертна кариера во некои од водечките концертни сали во Европа, САД, Јужна Америка и Азија.