Од денеска до 15 февруари: Фестивал на чајот и читањето на „Феникс“

Почнува традизионалната манифестација, фестивалот на чајот и читањето организиран од издавачката куќа „Феникс“. На фестивалот ќе бидат избрани најдобрите читатели, а ќе трае цел месец, односно до 15 февруари. Избраните ќе добијат книги во издание на организаторот.

На фестивалот онлајн ќе биде промовирана книгата „Нова европска драма“, како и новите броеви на списанијата „Селект“ и „Книжевна академија“.

Се разбира, велат оттаму, никако нема да изостанат попустите традиционални за време на фестивалот.

Претходна вестСкопјани: Не е вест тоа што сте смениле знаци, сте закрпиле дупки…
Следна вестСончево и студено, температура до 3 степени