Арсовска до градоначалникот на Бутел: Ѓубрето во општината редовно се собира

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје најостро ги демантира наводите на градоначалникот на општината Бутел, кој на својот фејсбук-профил наведува целосни невистини поврзани со одржувањето на хигиената во оваа скопска општина.

„ЈП ‘Комунална хигиена’ – Скопје ја информира јавноста дека на територијата на скопската општина Бутел комуналниот отпад континуирано се собира и транспортира без никаков застој, односно во согласност со динамиката утврдена со оперативната програма за собирање и транспортирање на комуналниот отпад од подрачјето на градот Скопје, усвоена од страна на Советот на Град Скопје. Екипите на претпријатието со месеци се исклучително активни и преку спроведување вонредни активности во оваа скопска општина, каде што само во текот на изминатите десет дена се подигнати приближно 100 кубни метри отпад од повеќе диви депонии, лоцирани на булеварот Босна и Херцеговина – во близина на СУГС „Зеф Љуш Марку“ и кај социјалните згради, на улицата Радишанска – на двата влеза и кај спортската сала, како и на слепата улица Цетинска“, велат од таму.

Дополнуваат дека ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје во никој случај не прави селекција според политичката определба на граѓаните, туку редовно и навремено ги спроведува своите активности подеднакво во сите скопски општини.

„Град Скопје и ЈП ‘Комунална хигиена’ – Скопје апелираат до несовесните поединци да престане тенденциозното непрописно одлагање отпад на јавни површини, со кое масовно се соочуваме во текот на последните неколку месеци, а го повикуваме и споменатиот градоначалник на општина Бутел да ги активира на терен инспекциските служби при Општината, кои се надлежни и задолжени да го санкционираат секое прекршување на Законот за јавната чистота“, велат од Град Скопје.

Состојбата во општина Бутел е алармантна, повеќе од десет дена екипите ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, кои се под директна команда на Данела Арсовска, се немаат појавено на поголемиот дел од територијата на општина Бутел, објави градоначалникот на Бутел, Дарко Костовски на својот фејсбук-профил.

Претходна вестМобилни екипи во Кисела Вода им помагаат на граѓаните за справување со високите температури
Следна вестАјкула нападна 14-годишно момче во САД додека тренирало за спасувач