Една клупа, илјада пцости

Ќе стане ли искршената клупа до централната градска улица „Македонија“ синоним за скопскиот вандализам, но и негрижата за поправање на јавните добра во градот? По три недели од нејзиното кршење таа се уште стои непоправена и без можност да ја користат граѓаните.

Како е можно оние што не уверуваат дека го разубавиле Скопје да не се засекираат многу, ниту вандалите да се најдат, ниту пак да се поправи клупата која е до самата централна и „елитна“ улица во градот.

Ве молиме не го гледајте ѓубрето околу клупата, пцостите ќе бидат уште помногубројни, а сепак нели… Скопје е град на културата.

 

Претходна вестВМРО-ДПМНЕ со барања до власта: Опозиција да предлага јавен обвинител, спречување на реваншизмот…
Следна вестПолицијата прикочила 164 брзи возачи во Скопје