Племе со 3.000 жени и само 7 мажи, мажите служат само за размножување, од жените бегаат на дрвја

Во примитивно племе во прашумите на Амазон живеат 3.000 жени и само седум мажи. Мажите таму мора да живеат на дрвјата за да се одбранат од жените. Тоа е типично племе каде владее матријархатот. Жените имаат контрола над сè, вклучувајќи ги и мажите. Концептот на брак таму не постои, а жените во интервали ги менуваат неколкуте мажи за да „дојдат ред“, се објаснува во видеото од ТикТок.

Единствената задача на преостанатите мажи во племето е репродукцијата. Бидејќи се толку малку, поштедени се од сите други работи. Жените ги хранат со бели црви за да им го зајакнат телото и да ги одржуваат активни.

Меѓу седумте мажи во племето има еден старец и едно 13-годишно момче, а останатите се само деца. Затоа, репродукцијата е многу тешка.

Инаку, мажите со голем задник и стомак се особено ценети и се верува дека имаат подобри гени и можат поефикасно да се размножуваат.

Децата во племето им припаѓаат на жените, а не на мажите, кои жените ги третираат како деца.

Жените врзуваат лента околу рацете на мажите за да ја покажат секојдневната сопственост и да ја симболизираат љубовта. Лентата значи дека жената тој ден поседува одреден маж.

Претходна вестСинот и зетот на Ердоган на протестите за поддршка на Хамас во Истанбул
Следна вестГраѓанска иницијатива „На Точак“: Калдрмата кај Градскиот стадион не треба да се заменува со асфалтот