Жена камшикувана затоа што имала односи пред брак

Во Индонезија, како и во некои други муслимански земји, практиката на казнувањето на жените кои имаат интимни односи пред бракот може да варира и да зависи од локалните закони и интерпретацијата на верските норми. Во некои заедници, можна е стигматизација и социјална осуда

Сега на социјалните мрежи „испливало“ едно измачувачко видео на кое се гледа како извесна несреќна жена добила сто удари со камшик затоа што стапила во интимни односи пред брак!

Taa седела мирно додека извесен маж ја камшикувал, а други ја држеле. Инаку, ова било јавно, додека очевидците немо го набљудувале и снимале овој грозоморен настан.

Инаку, во некои области, казните за предбрачен однос можат да вклучуваат социјални санкции, како што се осуда од заедницата или семејството. Законските казни, доколку постојат, може да вклучуваат парични казни или други форми на дисциплина.

Важно е да се напомни дека Индонезија е разновидна земја со различни култури, етнички и религиозни групи, што може да влијае на локалните норми и практики.

Претходна вестОд најопасната нуклеарна централа во светот истекува радиоактивен отпад
Следна вестПретседателскиот Кабинет дообјаснува: Пендаровски не рекол дека нема да се кандидира пак