Иселениците во странство до 18 март можат да се пријавуваат за гласање во ДКП-та

Од 14 февруари тече пријавувањето за гласање за претседателските избори закажани на 24 април годинава на државјаните на Македонија кои се на привремена работа или престој во странство.

Нашите државјани можат да се пријавуваат електронски на следниот линк или со пополнување на формулар во хартиена форма во дипломатско – конзуларните претставништва (ДКП) во земјите каде што живеат.

Според роковникот објавен од Државната изборна комисија, државјаните кои се на привремена работа или престој во странство можат да се пријавуваат за гласање до 18 март во ДКП-та на нашата држава во земјите каде живеат.

Македонските државјани во странство од 28 февруари до 18 март до 24 часот можат да извршат јавен увид во ДКП-та.

Претходна вестМВР со објаснување: За сообраќајни и возачки дозволи не се наплатува, но се наплатува административна такса – ќе предложиме измени на законот
Следна вестЗемјотрес ја стресе Хрватска