Обезбедуваме поевтина струја за граѓаните, велат од СДСМ

– Со стратешката инвестиција во Скопје обезбедуваме поевтина струја за граѓаните, се вели во денешното соопштение на владејачката СДСМ.
Со договорот за стратешката инвестиција за изградба на когенеративна централа во Скопје, се обезбедува поевтина струја за граѓаните во наредните 20 години.

Со изградбата на гасната централа во Скопје освен што ќе се добијат дополнителни количини на струја за енергетскиот систем и ќе се задоволат потребите за топлинска енергија.

Долгорочната енергетска стратегија на СДСМ е да има доволно количина на енергија за сите потреби на граѓаните и компаниите и државата повеќе да не биде зависна за гас и струја.

Енергетската транзиција во државата ќе се случи не само со јавни инвестиции, туку и со приватни инвестиции, кои се неодминливи.

СДСМ како одговорна партија гради ефикасен и одржлив енергетски сектор и ја намалува зависноста од увоз, – велат од СДСМ

Претходна вестИ утрово бесплатните сообраќајни дозволи се наплаќаат, се чекало телеграма
Следна вестВМРО-ДПМНЕ: На заминување сакаат да украдат 9 милијарди денари