Македонскиот амбасадор во Италија побарал италијанското МНР да не ги признава пасошите без ,,Северна”

Додека трае неизвесноста на македонските граѓани околу тоа каде можат да патуваат, пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски на социјалната мрежа ,,Х” објави документ испратен од страна на Македонскиот амбасадор во Италија кој е на штета на иселениците во Италија кои немаат пасош со ,,Северна”.

– Амбасадорот на Македонија во Италија, Весел Мемеди со нота го известил итлијанското МНР дека валидните патни исправи со “Република Македонија”, од 12.02.2024 се неважечки. Амбасадорот на МК во Рим, г-н Мемеди, со нота го известил италијанското МНР дека валидните патни исправи со “Република Македонија”, од 12.02.2024 се неважечки.
Со тоа, наместо да ги штити, амбасадорот постапил спротивно на интересите и 100.000 македонски државјани во Италија, стои во објавата на Антонијо Милошоски.

Претходна вестГолем напредок во медицината: Тест на крвта може да предвиди деменција до 15 години пред да се појават симптомите
Следна вестОтвори ли постапка Обвинителството за мега скандалот со личните документи?