Американскиот Центар за јавно здравје предупредува: Избегнувајте патување во Македонија

Американскиот центар за јавно здравје  ги предупредува американските државјани да избегнуваат патување во Македонија.

Нашата држава е сместена во најризичната категорија на држави за кои се препорачува Aмериканците да ги откажат или одложат своите патувања.

Дополнително тие предупредуваат дека ризикот да се заболат од Ковид -19 во Македонија е многу висок, а доколку им е потребна медицинска помош и третман ресурсите се лимитирани.

Претходна вестЗаврши рокот за „купувај домашно“: Граѓаните со картичките се прехрануваа, аналитичарите сега бараат долгорочни економски мерки
Следна вестИсчезна 19-годишно момче од Тетово