Левица: Зошто е идентитетот на „вработените“ во Министерството за политички систем таен?

Jавна тајна е тоа дека министерството за Политички систем и односи меѓу заедниците е вештачки создадено за вработување и дополнителна картелизација на институциите од страна на партиските војници на „прогресивната и зелена“ ДУИ. Во јавноста ова многу важно министерство е сведено на „Министерството на Артан Груби“, реагираат од политичката партија Левица.

– Но тие вработени, паразитите на буџетот на Република Македонија имаат име и презиме и заедно со нивните службени емаил адреси и телефонски броеви треба да бидат достапни на веб-страната на министерството. Но се разбира дека не е така, впрочем веб-страната на министерството за Политички систем покрај тоа што е крајно нефункционален туку и истиот кога ќе се отвори е првенствено на Албански јазик!

Но тие вработени, паразитите на буџетот на Република Македонија имаат име и презиме и заедно со нивните службени емаил адреси и телефонски броеви треба да бидат достапни на веб-страната на министерството. Но се разбира дека не е така, впрочем веб-страната на министерството за Политички систем покрај тоа што е крајно нефункционален туку и истиот кога ќе се отвори е првенствено на Албански јазик!

Бидејќи е очигледно дека единственото нешто што Министерството за Политички систем го прави е прослави за рамковниот договор и користење на зградата на министерството за партиските потреби на ДУИ, јавно ја прашуваме вице-премиерката за добро владеење Славица Грковска: Што треба еден граѓанин да направи за да дознае кој партиски војник на ДУИ му го јаде лебот, се вели во соопштението на Левица.

Претходна вестИзраел ја проширува операцијата во Газа, убиени повеќе од 8.000 луѓе
Следна вестУчениците кои немаат учебници учат од диктати на наставниците