Неколку скопски општини денеска без вода

Поради планирани интервенции во водоводната и канализацион мрежа, без водоснбдување ќе останат делови од неколку скопски општини.

-Поради дефект во шахта и дефект на приклучна од Ф-1“ на улица Хелсинки 26 во населба Тафталиџе во општина Карпош, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците Хелсинки, Виенска, Мексичка, Ташкентска, Хаванска и дел од Варшавска. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:30 часот до санирање на дефектот.

-Поради уличен дефект на водоводна цевка Ф 100мм. во село Лубанци под резерварот, прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците на село Лубанци во општина Бутел. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување на интервенцијата.

-Поради дефект на водоводна шахта на булеварот Климент Охридски 15, без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат корисниците на булеварот Св. Климент Охридски во општина Центар.

-Поради изведување на приклучок од Ф-80 мм на улицата Јосиф Јосифовски Свештарот 33 во Центар, прекинато водоснабдување од 09:30 часот до завршување на интервенцијата ќе имаат корисниците од улиците Ј.Ј.Свештарот, Стив Наумов, Тетовска, П.С.Пролет и дел од улица Пролет.

Претходна вестСообраќајот се одвива непречено, по суви коловози
Следна вестСилен земјотрес го погоди Тајван, Јапонија издаде предупредување за цунами