„Фолтин“ е македонскиот музички претставник на Европскиот ден на музиката

Во недела се случува 10-часовен европски музички маратон пренесуван преку Интернет во живо, а Македонија ќе ја претставува „Фолтин“.

Сите музички настани ќе бидат емитувани низ светот преку дигиталните канали и профили на организаторот- Асоцијацијата Европскиот ден на музиката (European Music Day Association).

Овој настан е поддржан од Градот Скопје и МКЦ.