Извештајот на ДЗР јасно констатира дека власта е неподготвена, неспособна и криминална, затоа 7 години нема изградено 1 километар автопат, велат од ВМРО-ДПМНЕ

По извештајот на Државниот завод за ревиција во кој Владата се критикувана за лошо градење на патиштата во Македонија, опозициската ВМРО-ДПМНЕ денес излезе со соопштение кое во го пренесуваме во целост:

-Извештајот на ДЗР јасно констатира дека власта е неподготвена, неспособна и криминална, затоа 7 години нема изградено 1 километар автопат.

Недоволна подготвеност при планирање, проектирање, градење и реконструкција на патни делници низ државата. Оваа состојба предизвикува зголемување на вредноста на склучените договори и пролонгирање на рокот за изградба или реконструкција на делниците, стои во Извештајот на Државниот Завод за ревизија за работата на ЈП државни патишта во 2022 година. ДЗР буквално кажува дека владата нема поим што прави.

Како СДС и ДУИ работат може да се види по 2 километри ветен автопат од Скопје кон Блаце кој со години никако да го направат.

7 години власта не може да го заврши автопатот Кичево – Охрид.

Понатаму ДЗР констатира утврдува дека има неправилности во начинот на управување и евидентирање на залихите на материјали и ситен инвентар. Едноставно кажано власта краде и од залихите на претпријатијата.

Каде завршиле залихите на ЈП Државни патишта за кои ДЗР утврдило дека недостасуваат?

Нема сегмент во кој власта не прави криминал. Со право народот вели дека немаме држава, време е да ја вратиме, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Претходна вестПретрес во Скопје, пронајдена дрога, приведени тројца дилери
Следна вестНадрилекарка од Белград со фалсификувана диплома од медицински факултет имала ординација