Надрилекарка од Белград со фалсификувана диплома од медицински факултет имала ординација

С. С. (48), со наводно стекнато звање доктор на стоматологија и диплома издадена од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Приштин, работела во својата стоматолошка ординација „Б.В. дентал естетик“, а по поднесена кривична пријава, таа сега е задржана во притвор од 48 часа.

Таа е осомничена за надрилекарство во фармација, давање медицински услуги, како и за фалсификување диплома од Медицинскиот факултет во Приштина, што очигледно ѝ овозможило да работи во ординацијата.

С. С. ја изнесе својата одбрана во присуство на бранител, во која таа негирала дека дипломата е фалсификат, но не негирала дека давала стоматолошка медицинска помош, по што била приведена.

Инаку, последователните проверки открија дека дипломата на Медицинскиот факултет при Универзитетот во Приштина била фалсификувана.

Претходна вестИзвештајот на ДЗР јасно констатира дека власта е неподготвена, неспособна и криминална, затоа 7 години нема изградено 1 километар автопат, велат од ВМРО-ДПМНЕ
Следна вестАнгелов пак решително се заканува на владејачката коалиција: Доколку…