„Комити“ со апел до Арсовска и Славевски: Исплатете ги парите за ФК Вардар или ќе ја радикализираме борбата

Навивачката група „Комити“, Упати апел до претседателот на советот на Град Скопје, Трајко Славевски и градоначалничката Данела Арсовска, финансиските средства наменети за ФК Вардар, да бидат доделени веднаш. Како што велат во својата објава на Фејсбук доколку за 48 часа не биде спроведена најавуваат радикализација на борбата.

– Упатуваме апел до претседателот на советот на Град Скопје, Трајко Славевски и градоначалничката Данела Арсовска, финансиските средства наменети за ФК Вардар, изгласани едногласно уште на 20.07.2023 да бидат доделени веднаш. Немате повеќе време за чекање!

Вашата пасивност во однос на ФК Вардар и меѓусебното префрлање на одговорноста, се недозволиви. Никогаш нема да прифатиме, било кој да има таков однос кон клубот на народот. Затоа, упатуваме јасно барање, постапете веднаш!
Доколку за 48 часа не постапите и не ја спроведете одлуката, најавуваме радикализација на борбата.

Не дозволувајте да бидете запомнети како луѓе кои свесно или несвесно го саботирале клубот на народот. Не дозволувајте повторно да треба да се огласиме по однос на ова прашање, се вели во апелот на навивачката група „Комити“.

Претходна вестАко се оданочат околу 3.000 најбогати поединци со 2 отсто, приходите би биле 250 милијарди долари
Следна вестПензионерите не попуштаат: Тетовчани половина час го блокираа влезот во градот, бараат покачување од 5.000 денари