Мајка со две деца од Македонија евакуирани од Газа, претходно не сакале да си заминат

Во текот на изминативе 24 часа и последните тројца наши граѓани, мајка сo две деца се евакуирани од Газа информираат од Министерството за надворешни работи. По привременото вдомување семејството ќе биде упатено дома.

– Тие претходно по сопствен избор беа останати во Газа, на нивно барање, веќе се евакуирани и со тоа се заокружува бројот на нашите граѓани кои ги имаат контактирано нашите дипломатски конзуларни претставништва во Каиро и Тел Авив со намера да им се обезбеди асистенција при евакуацијата. По привремено вдомување во Каиро, семејството ќе биде упатено кон дома, велат од МНР.

Министерството упати благодарност до канцеларијата на Меѓународната организација за миграции (ИОМ) за нивната асистенција при трансферот на нашите државјани од египетскиот главен град Каиро до Скопје.

Министерството потсетува на нашите контакти за пријава на евентуални наши државјани во Газа. СОС телефони на МНР- 075/ 273- 732 и 075/268-736, дежурниот телефон на Амбасадата во Тел Авив +972-54-926-7378 и дежурниот телефон на Амбасадата во Каиро +201033615542.

Претходна вестЦарината спречи обид за шверц на женски чанти
Следна вестЗа 3-4 месеци пак ли ќе има проблем со ЈСП „Скопје“?