Од 20-ти до 25-ти овој месец во Скопје ќе се прска против комарци, и од воздух и на земја

Град Скопје за 20-ти и 21-ви овој месец најавува авионско прескање против комарци, а од 21 до 25 јуни и дезинсекција од земја.

Авионската дезинсекција ќе биде во раните утрински часови, додека терестричната дезинсекција од 22 до 03 часот наутро.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови.