ВМРО-ДПМНЕ: Македонците во Израел се оставени сами на себе, Владата полесно договара коцкарски бизниси, отколки авион за нашите сограѓани

„Македонците во Израел оставени сами на себе, Владата полесно договара коцкарски бизниси, отколки авион за нашите сограѓани. Додека останатите земји од Европа и светот веќе ги извлекоа своите државјани од Израел, македонските граѓани молат за спас, а власта не реагира, истакнуваат од политичката партија ВМРО-ДПМНЕ.

– Наместо конкретна акција, власта излегува со штури соопштенија нашите граѓани во Израел да ги следат насоките на тамошните власти, како некој да би постапил спротивно?

Ја повикуваме владата со брзината и посветеноста со која распишува огласи за коцкарски бизниси и оговара тендери во 4 очи да организира авионски превоз на нашите сограѓани кои војната ги затекна во Израел.

Наместо нашите сограѓани да се снаоѓаат сами и да се превезуваат со транспорт на други држави власта да овозможи организиран и безбеден транспорт, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Претходна вестИзраелскиот министер: Нема струја, вода и гориво за Газа се додека не биде ослободен и последниот израелски заложник
Следна вестЗалутува ли често МВР трагајќи кој ги испукува залутаните куршуми?