ВМРО-ДПМНЕ: Уште еден пораз за Филипче, медицинскиот персонал си дава откази

Додека министерот за здравство, Венко Филипче ја убедува јавноста дека се е под контрола три сестри од Клиниката за инфективни болести си дадоа откази. Клучната Клиника во борбата против КОВИД-19 останува без персонал, и тоа персонал кој е незаменлив, посочи ВМРО-ДПМНЕ.

Опозиционерите сметаат дека отказите на медицинските сестри се голем пораз за Филипче.

-Отказите на медицинските сестри се доказ дека здравствениот систем не функционира онака како што убедува Филипче. Отказите на медицинските сестри се доказ дека кажувањата на Филипче дека се е под контрола во борбата против корона вирусот се лага. Лагите на Филипче дека Македонија добро се справува со борбата против корона вирусот излегуваат на виделина. Дека лаже Филипче му докажува медицинскиот персонал. Отказите кои си ги поднесоа три сестри од клучната Клиника за борба против КОВИД – 19 или Клиниката за инфективни болести се пораз за Филипче, пишува во соопштението.

Македонија, додаваат од ВМРО-ДПМНЕ, и онака останува без медицински персонал и секоја здравствена установа е десеткувана, без доволно медицински кадар.

-Што треба да се случи за Филипче да се фати за работа, да ја извршува функцијата министер за здравство и да се грижи за здравствениот систем и како граѓаните да добијат навремени и соодветни услови за лекување, наместо да се грижи за парцели и градење куќи и згради, потенцираат од ВМРО-ДПМНЕ.

Претходна вестКазнети 27 моторџии и 16 пешаци
Следна вестФилипче ги видел и ги разбрал трите медицински сестри кои дадоа отказ на Инфективна