Водовод со апел до скопјани: „Воздржете се од полнење базени и полевање бавчи“

ЈП Водовод и канализација – Скопје апелира до граѓаните на градот Скопје за сериозен пристап кон рационалното користење и употреба на водата.

Од Јавното претпријатие велат дека последиците од климатските промени стануваат дел од нашето секојдневие. Високите температури кои достигнуваат и до 40 степени придонесуваат за енормно зголемување на потрошувачката на водата и намалена издашност на изворот Рашче.

„Апелираме граѓаните да се воздржат од полнење базени, наводнување на поголеми зелени површини, полевање на ниви и бавчи со водата од градскиот водоснабдителен систем, со едниствена цел нормално водоснабдување во секој дел од градот Скопје“, наведуваат од Водовод и канализација.

Оттука ги повикуваат сите граѓани кои имаат информација за злоупотреба на водоводниот систем преку диви приклучоци, истите да ги пријават на еден од следните контакти:

– 02 3073 010, Дежурно Информативен Центар;
– 02 3240 300, Дирекција
– [email protected]
– www.vodovod-skopje.com.mk
– www.facebook.com/jpvodovod.skopje

Претходна вестПендаровски со честитка за Курбан бајрам: Да им помагаме на кои им е потребна материјална и духовна поткрепа
Следна вестКазнети 333 лица за неносење маска